tirsdag 29. desember 2015

"Agent Orange" husker du fra Vietnam krigen - Dette likner litt - DN/NTB

Israelske fly sprøytet ugressmiddel inne på Gazastripen

Den israelske hæren har sprøytet ugressmiddel for å ødelegge vegetasjon inne på Gazastripen. Store landområder er blitt ødelagt, ifølge palestinske myndigheter.
– Flysprøytingen av ugress- og spiringshemmende midler ble utført i området langs grensegjerdet i forrige uke for å muliggjøre optimale og fortløpende sikkerhetsoperasjoner, sier en talsmann i den israelske hæren (IDF) til +972 søndag.
Palestinske bønder opplyser at israelske fly har sprayet på deres landområder langs grensegjerdet i flere dager i strekk, sier tjenestemenn i det palestinske landbruksdepartementet til nyhetsbyrået Ma'an.
Avlinger av spinat, erter, persille og bønner er blitt ødelagt rundt området al-Qarrara i det østlige Khan Younis og Wadi al-Salqa-området i det sentrale Gaza, ifølge nyhetsbyrået.

- Setter sivile liv i fare

IDF, som ikke har kommentert hvorvidt avlinger er blitt ødelagt under sprøytingen, har i flere år håndhevet en forbudssone på palestinsk side av Gaza-grensen.
Hæren har de siste månedene drept minst 16 palestinere og såret minst 379 som tok seg inn eller nærmet seg sonen, ifølge +972.
– I likhet med å åpne ild mot folk i alle aldre og kjønn som er i nærheten av gjerdet, setter sprøyting av avling-drepende midler sivile liv i fare og skader livsopphold, sier talsperson Shai Grunberg i den israelske menneskerettsgruppen Gisha. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.