lørdag 23. januar 2016

Flyulykke i Sverige - 3 nordmenn skadd - NTB


Tre nordmenn ble skadd da et skolefly havarerte på Ängsöen øst for Vesterås i Sverige fredag kveld. Foto: Lifeguard 001/sjöfartsverket / NTB scanpix

Nordmenn alvorlig skadd i flyulykke i Sverige

Tre nordmenn ble alvorlig skadd da et skolefly styrtet på en øy i Mälaren i Sverige fredag kveld, opplyser svensk politi til VG.

– Alle tre er nordmenn. To er 25 år og en 53. De er alvorlig skadd, men stabile, opplyser politiinspektør Jimmy Lindvall i Västmanland til avisen lørdag.
De tre er innlagt på sykehus i Västerås og Uppsala.

– Mørbanket

Politiet er på sykehuset og snakker med nordmennene.
– Den ene har pådratt seg et beinbrudd, mens den andre har brukket noen ribbein. Det er enorm flaks at de lever. Bortsett fra at de er litt mørbankede, så er de i god form og ved full bevissthet, sier overlegen til VG.
Det skal ha vært to norske flystudenter om bord og en svensk/norsk flyinstruktør. Studentene skal ha holdt på med å konvertere amerikanske flysertifikat hos flyskolen Airways Flygutbildning Svenska AB i Västerås.

Mistet kontakt

Det var flykontrollen i tårnet på Västerås flyplass vest for Stockholm som varslet den svenske sjø- og flyredningssentralen da de mistet kontakten med flyet.
Redningssentralen ble varslet ved 19-tiden om at de hadde mistet kontakten med et mindre skolefly som hadde tatt av fra flyplassen med tre personer om bord.
Radarbilder og annen informasjon viste at ulykkesstedet var i Ängsön som ligger vest for Västerås.
To av de tre personene som var om bord på det havarerte flyet, ble tatt til sykehuset i Västerås med redningshelikopter. De ble skadd, men ikke livstruende, opplyser Sjöfartsverket.
Både den kommunale redningstjenesten og den statlige flyredningstjenesten var involvert i redningsarbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.