Drone fløy nær Widerøe-fly

Et Widerøe-fly på vei til Bergen fra Sandefjord passerte en drone på 100 meters hold mellom Halhjem og Os under innflygning til Fleslandtirsdag formiddag, skriver BA.no.
Dronen skal ha befunnet seg på 5500 fot da flyet passerte med en bakkehastighet på 450 kilometer i timen. – Det var piloten som oppdaget dronen, sier operasjonleder Morten Kronen ved Vest politidistrikt til avisen. Han sier at piloten måtte ikke gjøre unnamanøver.
Widerøes informasjonssjef Catharina Solli sier til BA at avstanden mellom dronen og flyet var 100 meter vertikalt og horisontalt. Hun kjenner ikke til at noen av selskapets fly har passert så nært en drone tidligere, men at det aldri var noen reell fare for kollisjon.
Lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland, Aslak Sverdrup, betegner saken som alvorlig, og sier til avisen at en drone også kom nær et fly ved Askøy i mai i fjor.
Det var 62 passasjerer om bord Widerøe-flyet, og et mannskap på fire. Widerøe har anmeldt forholdet til politiet, og saken er meldt inn til Luftfarstilsynet som en alvorlig luftfartshendelse.