– Denne avdukingen markerer oppnåelsen av en milepæl. Våre to første redningshelikoptre er ferdig utviklet og produsert, og er nå klare for testing. Helikopteret vil bli en helt avgjørende ressurs i norsk redningstjeneste, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.  
I tillegg til økt hastighet og rekkevidde, vil de nye helikoptrene ha en stor og fleksibel kabin som gir plass til mange nødstedte og er velegnet til medisinsk behandling. Bedre navigasjons- og søkeutstyr vil legge til rette for at folk kan oppspores raskere og mer effektivt. Det vil gi mer trygghet for folk på sjøen, langs kysten og i avsidesliggende områder over hele landet.
Justis- og beredskapsministeren i samtale med en pilot i redningshelikopteret.
Justis- og beredskapsministeren i samtale med en pilot i redningshelikopteret. (Foto: JD – last ned/se flere bilder på Flickr)
– Sea King har vært et symbol på sikkerhet langs norske kysten for to generasjoner.  Men Sea King-flåten nærmer seg nå slutten av sin levetid. De nye helikoptrene vil ha en større samlet redningskapasitet enn dagens Sea King-helikoptre, sier Anundsen videre.
Kontrakten innebærer anskaffelse av i alt 16 helikoptre, med tilhørende reservedeler og utstyr, samt opplæring og treningshjelpemidler. I tillegg kommer en driftskontrakt som løper i 15 år etter at siste helikopter er levert. Redningshelikopterkontrakten er omfattende, og det gode samarbeidet med Leonardo Helicopters har bidratt til at Norge vil få et av de fremste redningshelikoptrene i Europa, med en banebrytende radarateknologi. 
Det første av de nye helikoptrene vil bli levert i mars 2017 og det siste i 2020. Da vil den siste Sea King bli faset ut.