søndag 19. juni 2016

EASA tar over roller fra LT - Skummel uvikling - ABC Nyheter

EASA er i ferd med å tvinge igjennom regler for helikopterflyging over norsk sokkel som er totalt uspiselige. Samferdselsministeren sier at de er "objektivt sett bedre enn de vi har i dag". Til det er å si at han tuller noe voldsomt. Norge har arbeidet for og fått implementert regler som går langt utenpå de reglene som gjelder i EASA, også de engelske som nå EASA kjøper rått. LT må stå i mot presset

EU vil overta oppgaver fra Luftfartstilsynet

EU vil gi tilsynsorganet EASA flere oppgaver som i dag ligger under de nasjonale luftfartstilsynene. Samferdselsdepartementet mener endringene går for langt.

Samferdselsdepartementets holdninger er at forslagene fra EU vil føre til for stor grad av overnasjonalitet, sier statssekretær Tom Cato Karlsen (Frp) til Nationen.
– Når det gjelder overføring av myndighet til EASA, ser EFTA-landene utfordringer med denne bestemmelsen, både fordi den reiser konstitusjonelle spørsmål, men også fordi den blant annet vil kunne få betydning for de nasjonale tilsynenes kompetanse og kapasitet, sier han.
I en kommentar til EU-parlamentet skriver EFTA-komiteen at den er bekymret for en «svekkelse av nasjonal beredskap på lang sikt» hvis EU-forslaget går igjennom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.