søndag 19. juni 2016

Flyavgiften er for lav mener de grønne - ABC Nyheter

Miljøorganisasjoner ber om passasjeravgift for tomme flyseter

Dersom flyselskapene må betale avgift for tomme seter, vil det bli færre halvtomme fly og dermed lavere utslipp, mener norske miljøorganisasjoner.

Naturvernforbundet og to andre organisasjoner har sendt et brev til regjeringen der de foreslår en rekke endringer i den nylig innførte flypassasjeravgiften. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Naturvernforbundet og to andre organisasjoner har sendt et brev til regjeringen der de foreslår en rekke endringer i den nylig innførte flypassasjeravgiften, skriver Aftenposten. I tillegg til avgift for tomme seter, mener de avgiften må økes for lange utenlandsreiser.
– Det er veldig bra at avgiften har kommet, men den er utformet slik at alle betaler det samme, uansett reiselengde. Det naturlige vil være at avgiften er differensiert og stiger med økt reiselengde, sier fagsjef Holger Schlaupitz i Naturvernforbundet.
Statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet avviser forslagene kontant.
– Stortinget har vedtatt en flypassasjeravgift som kun omfatter seter det er betalt for. Regjeringen har ikke planer om å endre innretningen på avgiften, sier han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.