mandag 27. juni 2016

Norwegianaksjen i kjelleren - DN

Norwegian-aksjen falt over 13 prosent mandag og er ned over 21 prosent de to siste handelsdagene. Grafikk: DN Investor.
Norwegian-aksjen falt over 13 prosent mandag og er ned over 21 prosent de to siste handelsdagene. Grafikk: DN Investor.

Norwegian

Norwegian-aksjen har falt 21 prosent på to dager

Økt usikkerhet og store valutabevegelser de siste dagene har fått flere meglerhus til å kutte sine kursmål på aksjen mandag.
Norwegian-aksjen falt kraftig sammen med en ellers svak luftfartsektor i Europa mandag. Aksjen endte ned 13,8 prosent til 269 kroner, omsatt for 432 millioner kroner på Oslo Børs.
Sammen med fredagens kraftige fall er Norwegian-aksjen ned 21,6 prosent i løpet av de to siste handelsdagene.

Økt usikkerhet

Med økt usikkerhet etter folkeavstemningen i Storbritannia reduserer Swedbank sine resultatestimater på Norwegian, og kutter kursmålet på aksjen til 400 kroner fra 500 kroner.
Analytiker Hans-Erik Jacobsen kutter anslaget på Norwegians resultat pr aksje for 2016, 2017 og 2018 med henholdsvis 17, 18 og 9 prosent.
Til tross for at det er vanskelig å anslå valutaeffekten av brexit, er den umiddelbare styrkningen av amerikansk dollar definitivt negativt for Norwegian, skriver analytikeren.
Fredagens dollarstyrkelse mot norske kroner på fire prosent vil redusere Norwegians driftsresultat med om lag 470 millioner kroner på årsbasis - hvis styrkelsen er permanent, noe som er svært usikkert. Dette blir delvis motvirket av lavere oljepriser, men den negative effekten kan potensielt være betydelig, pekes det på.
Den mulige brexit-effekten på reiseetterspørselen og endringer i konkurranse mellom europeiske flyselskaper gjenstår å se, mener Jacobsen, som gjentar sin kjøpsanbefaling på Norwegian.
Citi reduserer på sin side sitt kursmål på Norwegian-aksjen til 325 kroner fra 375 kroner. Bakgrunnen er høyere risiko som følge av selskapets økte satsning i Storbritannia, og konsekvensene både av svakere britiske pund og forventet økt regulatorisk kompleksitet når Storbritannia forlater EU.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.