Det er brudd i meklingen om oljetransportavtalen. Dermed blir det stopp i tankingen av drivstoff på flyplassene i Stavanger, Bergen og Tromsø fra lørdag morgen.

Brudd i natt

Det ble brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri klokken 1.40 natt til lørdag.
Meklingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff, både på sjø, luft og land.
I første omgang vil selskaper som fyller drivstoff på fly og helikopter, bli rammet.
Parat tar ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik lørdag morgen. Medlemmene jobber i Gardermoen Fuelling Services, Flytanking og Sisternedrift.
Norsk Transportarbeiderforbund har tatt ut seks medlemmer i Smart Fuels avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund, og medlemmene i Flytanking i Stavanger og Bergen.

– Strakk oss langt

– Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Norsk Transportarbeiderforbund.
Forhandlingsleder for Parat, Thomas Lilloe, sier de har strukket seg langt for å komme til enighet:
– Fra 29. juni vil konflikten bli trappet opp. Da vil vi også ta ut de ansatte på Værnes og Bodø i streik, sier han.

Frykter konsekvensene

Også arbeidstakersiden beklager at partene ikke lyktes med å komme til enighet.
Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier hun frykter streiken kan få store, negative konsekvenser for luftambulansen og flytrafikken.

Avinor

Foreløpig begrensede konsekvenser av fueling-streik
Avinor - 25-06-2016 07:43 CEST
Parat har tatt ut 21 medlemmer i Flytanking AS i streik fra og med lørdag.
- Streiken gir redusert kapasitet på utvalgte lufthavner, men vi regner med at flyselskapene vil legge opp sine ruter slik at de tanker flyene sine ved andre lufthavner, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor. 
Eventuell opptrapping onsdagDet er varslet opptrapping av en eventuell streik i forbindelse med forhandling av oljetransportavtalen med virkning fra onsdag 29.06.2016. Ved denne opptrappingen vil kapasiteten ved bli ytterligere redusert ved Flesland, Stavanger og Tromsø, i tilegg til at Bodø berøres.
Streikeuttakene så langt vil ikke gi direkte konsekvenser på Oslo Lufthavn, og her vil driften gå som normalt gjennom helgen og kommende uke.
Det vil under streiken være beredskap for fueling av ambulanse- og redningsflygninger, slik at disse ikke blir berørt.
---------------------------------------------------------------------
Avinor har ansvar for de 46 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.
Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling og leveranse av biodrivstoff til fly.
Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo Lufthavn.
Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene