onsdag 26. oktober 2016

Rekordlangt med Air India B777ER- Dagens Nyheter

 

Flög 140 mil längre – sparade två timmar

Ett Air India-plan lyckades flyga in två timmar på sin rutt mellan New Delhi i Indien och San Francisco i USA. Det är inte samma flygplan på bilden. Arkivbild.
Ett Air India-plan lyckades flyga in två timmar på sin rutt mellan New Delhi i Indien och San Francisco i USA. Det är inte samma flygplan på bilden. Arkivbild. Foto: Francois Mori/AP
Air India sätter rekord som längsta nonstopflyg, med en två timmar kortare restid än det tidigare rekordet. En annan resväg gav flyget medvind och ökade flygets körhastighet.


Air India flyg AI173 från Delhi till San Francisco flög över 15.000 km på 14 och en halv timme förra veckan, rapporterar Quartz.
Det är både längre och snabbare än det tidigare rekordet som sattes i mars av flygbolaget Emirates som hade en flygning på 14.200 km under 16 och en halvtimme.
Genom att Air Indias plan flög över Kina och norra Stilla havet, istället för att flyga västerut över Atlanten som det tidigare gjorde, utnyttjades vindströmmarna österut.
På så sätt ökade flygplanet sin körhastighet, trots att det flög 1.400 km längre. En flygning västerut hade mött dessa strömmar i motvind, vilket hade minskat hastigheten.
Flygets kapten Raineesh Sharma säger att den längre flygningen även sparade runt 13 ton bränsle, i en video publicerad av Air Indias twitterkonto.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.