fredag 30. desember 2016

Forsøk på fylleflyging - ABC Nyheter video

Sjekk video her: http://tinyurl.com/zu5d6n8

Tilsynelatende stupfull kaptein snublet seg gjennom sikkerhetskontrollen

Først da passasjerene protesterte tok flyselskapet affære.


Passasjerene på Citilink-flyet som skulle fra Surabaya til Jakarta i Indonesia 28. desember, ante ugler i mosen da kapteinen tydelig snøvlet og slet med annonseringene før takeoff.
Da hadde kapteinen ifølge overvåkningskameraer allerede snublet seg gjennom sikkerhetskontrollen, der han mistet både solbriller, baggen og slet tydelig med balansen. Sikkerhetsvaktene hjalp ham med bagasjen og sendte ham videre.

Passasjerer protesterte

Men etter at passasjerene hadde hørt hans mumlende forsøk på en annonsering, valgte flere å forlate flyet i protest. Da flere fulgte etter ble sikkerhetsvakter tilkalt og kapteinen tatt med for medisinske undersøkelser.
Ifølge indonesiske medier ble kapteinen erstattet med en annen pilot og flyet kunne til slutt fly sin planlagte rute. Ni passasjerer av de opprinnelig 154 om bord, valgte å kansellere sin billett.
Passasjerer filmet den famøse annonseringen, som tydelig gjorde flere medpassasjerer urolige.

Suspendert

Lavprisselskapet Citilink, som er regnet som én av de ti farligste flyselskapene i verden, sier i en uttalelse at de tar hendelsen alvorlig og at kapteinen er suspendert, mens saken etterforskes. De innrømmer at piloten virket «fysisk uskikket» til å fly.
Les også:  Dette er de sikreste flyselskapene i verden
Den medisinske undersøkelsen viste i utgangspunktet ingen tegn til alkohol eller andre rusmidler i blodet til piloten. Flyselskapet har krevd en grundigere helseundersøkelse og resultatene fra denne er ventet å komme om en drøy uke.
Også indonesiske myndigheter er bekymret over hendelsen og samferdselsministeren har bedt Citilink Indonesia om å få full rapport om hendelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.