lørdag 25. februar 2017

Helikopter - Statoilkorrupsjonen - DN

Foto: Norsk Helikopterservice AS

Politiet vil henlegge korrupsjonssiktelse mot Statoil-topp

Statsadvokaten skal nå ta stilling til om saken mot den profilerte Statoil-toppen som ble siktet for grov korrupsjon i desember i fjor, skal henlegges.

– Det er riktig at vi har oversendt saken med forslag om henleggelse, sier politiadvokatTor Arvid Bruskeland vedØkonomiseksjonen i Sør-Vest politidistrikt til StavangerAftenblad.
Statoil-lederen ble pågrepet og siktet i begynnelsen av desember fordi politietmente han hadde utnyttet sin stilling til å skaffe seg utilbørlige fordeler fra et leverandørselskap.
Mannens forsvarer, advokat Tor Inge Borgersen, sier til avisen at det er sjelden statsadvokaten ikke følger anbefalingene fra politiet når det er forslag om henleggelse i en straffesak. Han er derfor optimistisk på sin klients vegne.
Statoil-medarbeideren har vært midlertidig suspendert fra sin stilling i konsernet siden saken kom til overflaten. Det var Statoil selv som i fjor høst orienterte politiet i Stavanger om en mulig korrupsjonssak.
– Vi ønsker å få avklart om det har vært brudd på det interne regelverket i Statoil, uansett utfallet i saken, sier pressetalsmann Morten Eek hos Statoil.(©NTB)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.