To døgn etter første flytur melder FlyViking på Facebook at de er nødt til å kansellere flere flyvninger på grunn av oppstartsutfordringer.
– Det som har skjedd er at en pakning røk og vi fikk en liten oljelekkasje. Vi setter sikkerheten i høysetet og har valgt å reparere skaden før vi tar av igjen, sier Ola Giæver som er styreformann i FlyViking.

Skrur hele natten

FlyViking har foreløpig kun ett fly i arbeid. Det andre flyet blir klart over helgen.
Dermed blir passasjerer som har booket billett flyttet til andre avganger. Dersom det ikke passer, lover selskapet å betale tilbake billettpris og kompensere for de ulempene som endret reise medfører.
– Vi skal ivareta våre kunder på beste måte og vi jobber intenst for å komme à jour med ruteplanen. Vi får inn en del med et fly klokken elleve og skal skru hele natta. Vi håper og forventer å ha flyet klart i morgen tidlig, sier Giæver.

Skal skaffe flere fly

Det nye, nordnorske flyselskapet FlyViking startet mandag med ruteflyvninger mellom Tromsø, Hammerfest og Bodø.
På sikt håper flyselskapet å utvide tilbudet også til Vadsø, Kirkenes, Mo i Rana, Sandnessjøen, Brønnøysund, Ørsta/Volda og Oslo. Planen er å skaffe 5–6 nye fly i løpet av året.
Det siste året har NRK fulgt Ola Giæver og hans nyoppstartede flyselskap FlyViking tett og laget en dokumentarserie på nett. Den finner du her.