torsdag 27. april 2017

Fagforenigen Lederne på studietur - Nye aktuelle helikoptertyper etter EC225 - Lederne

Rapport fra studietur om valg av helikoptertype

Etter å ha besøkt diverse helikopterleverandører, har Lederne skaffet seg et solid grunnlag for å vurdere hvilke helikoptertyper som er bedre egnet til transport av personell til og fra norske oljeinstallasjoner. Jan Olav Brekke, Ståle Hopland og Hallstein Tonning har samlet alt i en rapport som nå er klar.

TEKST
 
HÅKON HOLO DAGESTAD
 
FOTO
 
HÅKON HOLO DAGESTAD
 


Tidligere saker om helikoptersikkerhet:
Det underliggende grunnlaget for studieturen har vært å følge trepartssamarbeidet. Organisasjonens kontakt med myndigheter og næringsliv er et viktig prinsipp for Ledernes virke i det norske samfunnet.
Ledernes delegasjon har med denne rapporten gått i bresjen for å undersøke nye helikoptertyper som potensielt kan være de sikreste alternativene til dagens eneste type i drift, Sikorsky S-92. Rapporten har både blitt laget i lys av foruroligende hendelser, men også for å være føre vár med tanke på et eventuelt flyforbud for vårt eneste transportalternativ til norske oljeinstallasjoner.
– Lederne ser som sitt ansvar å bidra til høyest mulig trygghet og sikkerhet for våre medlemmer ved å undersøke hvilke helikoptertyper som kommer best ut, kommenterer Ståle Hopland.
Rapporten er en samling av tekniske og erfaringsmessige faktorer basert på delegasjonens egne erfaringer, og erfaringene til operatører og personell fra andre land. Innhøstingen av informasjon og erfaringer har bidratt til å få en solid innsikt i hvilke helikoptertyper som kan tilfredsstille visse krav og særskilte, klimatiske utfordringer. En annen del av innhøstet informasjon dreier seg i all hovedsak om brukervennlighet, støy, vibrasjon, rekkevidde, nyttelast, og komfort.
Last ned rapporten øverst i denne artikkelen for å lese mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.