torsdag 6. juli 2017

Norwegian flyr flere etter opprettelsen av nye ruter, men tjener mindre per passasjerr - DN

Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian. Flyselskapet legger frem trafikktall torsdag.  Foto: Gunnar Blöndal
Konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian. Flyselskapet legger frem trafikktall torsdag.  Foto: Gunnar Blöndal

Luftfart

Norwegians passasjerinntekter ned i juni

Passasjerveksten til Norwegian var på ti prosent i juni, men selskapets inntekt per passasjer falt. Samtidig rapporteres det om et tap på 240 millioner kroner i kvartalet. 
3,059 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juni, viser selskapets trafikktall. Det er en økning på ti prosent sammenlignet med juni i fjor. 
Fyllingsgraden var på 89,7 prosent. Langdistanseflyene hadde en fyllingsgrad på 95 prosent, opplyses det. 
Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 19 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 20 prosent. 
Yielden (inntekt per passasjer) i måneden var 0,43 kroner, ned fra 0,46 kroner i juni i fjor. Iinntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,39 kroner, mot 0,42 kroner i samme måned i fjor.  
Selskapet melder samtidig at det anslår et tap på 240 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet ved utgangen av juni. 
Norwegian-aksjen faller 2,39 prosent like etter åpningstid på Oslo Børs. 

200 millioner siden oppstart

– Denne måneden passerte vi flere milepæler, både med tanke på antall passasjerer og fornyelse av flyflåten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian. 
Siden oppstarten har nå 200 millioner passasjer reist med flyselskapet. 
– Jeg er svært takknemlig for at over 200 millioner passasjerer nå har vist oss tillit og valgt Norwegian. De siste årene har veksten vært sterkest på langdistanse, noe som gjør at vi kan lansere stadig nye ruter internasjonalt, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Tilbud til pilotene 

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juni. Punktligheten var på 73,8 prosent, ifølge tallene som ble lagt frem torsdag. 
I starten av juni ble et tusentall Norwegian-passasjerer strandet på grunn av kansellerte fly. Mangel på piloter rammet virksomheten i den mest hektiske tiden på året, når nordmenn og skandinavere gjør seg klar til ferie.
Dette førte til at Norwegian kom med tilbud om dobbel overtid til pilotene. 
I forrige uke klippet Kjos i snoren som markerte en ny epoke for selskapet. Da fløy Norwegians nye Boeing 737 Max-fly av fra USA med kurs for Oslo. (Vilkår)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.