De sentrumsnære arealene som frigjøres når Forsvaret flytter det meste av sin virksomhet fra Bodø, vil benyttes til byutvikling, og overleveringen av oppdragsbrevene markerer en milepæl for Bodø.
 – Det er avgjørende at dette oppdraget kommer nå. Både for å sikre videre planlegging og for å unngå unødvendige investeringer på dagens lufthavn. Videre arbeid med avhending vil måtte skje i et tett samarbeid med Bodø kommune og Avinor. Jeg ser svært positivt på det gode samarbeidet mellom Forsvarsbygg, Avinor og Bodø kommune i utarbeidelse av strategien. Det er viktig at dette gode samarbeidet fortsetter slik at vi kommer i mål med prosjektet, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.
Bodø hovedflystasjon - et areal nesten dobbelt så stort som Fornebu - skal avhendes slik at statens interesser og de lokale og regionale interessene ivaretas best mulig.
– Forsvarsbygg skal gjennomføre nødvendig miljøkartlegging med tilhørende kostnadsberegning av nødvendige miljøtiltak. Videre er det viktig for oss å finne en god balanse mellom omfanget av arealer som settes av til ny lufthavn og hvilke arealer som frigjøres til fremtidig byutvikling, sier Eriksen Søreide.