fredag 8. september 2017

Styrke 8 jordskjelv utenfor sør-kysten av Mexico - Nettavisen

Akkurat i skrivende stund melder BBC at havet trekker seg tilbake slik at en forventer tsunami. (Red.)

Tsunamivarsel i hele Mellom-Amerika etter kraftig jordskjelv i Mexico 2 / 25

    
 
 
Et kraftig jordskjelv med styrke på 8,0 har rystet det sørlige Mexico.Foto: Ntb Scanpix()© Leveres av Nettavisen Et kraftig jordskjelv med styrke på 8,0 har rystet det sørlige Mexico.Foto: Ntb Scanpix() Et kraftig jordskjelv med styrke på 8,0 har rystet det sørlige Mexico, og det er sendt ut tsunamivarsler i en rekke land i Mellom-Amerika.
Skjelvet hadde sitt episenter like utenfor Pijijiapan på den sørlige stillehavskysten i Mexico natt til fredag lokal tid, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.
Det advares om fare for opp til tre meter høye tsunamibølger i Mexico, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras og Ecuador.
Mexicanske myndigheter har bedt folk som bor langs den sørvestlige kysten om å evakuere.
Kort tid etter det første skjelvet ble det registrert et nytt skjelv med en styrke på 5,7 utenfor byen Paredon, lenger nordøst i Mexico.
Samtidig som tsunamivarselet for Mellom-Amerika sendes ut, rapporteres det om 13 døde etter orkanene Irmas ferd i Karibia.

Samles på gaten

Rystelsene var også kraftige i den mexicanske hovedstaden, som ligger nokså midt i landet, og der flykter folk i panikk ut fra bygninger, melder AP. Strømmen skal ha gått i flere bygninger, og mennesker i pyjamas har samlet seg i gatene.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.