Piercinger og tatoveringer må dekkes til når man bruker uniform.
– Det er en del av vårt uniformsreglement. Vi skal fremstå mest mulige nøytrale, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe

Representerer selskapet

Hun sier flyselskapet har mange ansatte som har tatoveringer og piercinger, men at tatoveringer må dekkes til og piercinger må tas ut når de er på jobb i uniform.
– På jobb representerer man selskapet. Det er mange som har behov for å uttrykke seg på ulike måter. Det må man gjøre på fritiden når man bare representerer seg selv, sier Brandvoll.
Silje Brandvoll
REPRESENTERE: Kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Silje Brandvoll forklarer at det er viktig for Widerøe at de ansatte representerer selskapet på jobb.
Foto: Ola Helness / NRK
Hun vet ikke årsaken til at reglene er slik, men utelukker ikke at noen passasjerer kan føle seg støtt eller er lite begeistret for tatoveringer.
– Dette er en bransjestandard som også andre flyselskaper følger, sier, kommunikasjonsdirektøren.
Man kan altså ikke jobbe hos Widerøe dersom man har tatoveringer på knokene?
– I utgangspunktet ikke. Da må man finne en måte å dekke det til på, sier Brandvoll.

Må bruke plaster

Også i Norwegians uniformsregler får ikke ansatte i fly ha synlige tatoveringer, eller vise politiske symboler eller andre symboler.
– Vi er et globalt selskap og ønsker ikke å støte noen av våre passasjerer, sier pressetalskvinne Astrid Mannion-Gibson i Norwegian.
Tatoveringer må være tildekket av uniformen.
– Og dersom det ikke er mulig, skal de dekkes med plaster, sier Astrid Mannon-Gibson.