mandag 9. oktober 2017

Icelandair og Sola - Jan-Petter Helgesen


Icelandair med nye fly til Sola

 
Ill.: Boeing



Stavanger lufthavn, Sola, og Bergen lufthavn, Flesland, blir blant de første lufthavnene i Europa hvor det islandske flyselskapet Icelandair setter flunkende nye Boeing 737Max 8 i trafikk fra neste sommer.


Av Jan-Petter Helgesen

De nye Max-flyene erstatter aldrende Boeing 757-200 som Icelandair har brukt til sine flyginger til de to vestland-flyplassene siden turene startet sommeren 2009. Ruten til Stavanger og Bergen planlegges å begynne 1. mai 2018.

Ruten blir da en av de første hvor det islandske flyselskapet tar den nye flytypen i bruk. I første omgang skal Icelandair fly to ganger ukentlig en rundtur fra Island via Flesland og Sola. Fra Stavanger fortsetter flyene direkte til Keflavik utenfor Reykjavik..

En måned senere, 2. juni, blir også Trondheim lufthavn, Værnes, trukket med i rutenettet med den nye flytypen. Også på denne slyngen, som først flys via Bergen, blir det to flyginger i uken.

Icelandair bestilte i 2013 tilsammen 16 Boeing Max 8 og Max 9  fra flyfabrikken Boeing i Seattle til erstatning for selskapet flåte med 16 til 18 tilårskomne Boeing 757. Ni av nyanskaffelsene er av Max 8-versjonen, mens sju er av den større Max 9-versjonen.

Premiereturen for den nye flytypen blir fra Keflavik til Berlin. Denne flygingen er planlagt å starte 19.mars 2018.

1. mai er det Bergen og Stavanger sin tur. Samme dag blir Max 8-fly  også satt inn på flygingene til Paris Orly, Birmingham og Hamburg. Første flyging til Nord-Amerika er planlagt til Montreal med åpning 7. juni.

Stockholm kommer på  rutenettet med Max 8 fra 1. juni, mens Oslo må vente til høsten med å få erstattet 757-flyene med nye Max-maskiner.

Det islandske flyselskapet klarer seg stadig bedre i den harde konkurransen om flypassasjerene. Hittil i år er veksten i antall reisende hele 12 prosent over samme periode i fjor. Hittil i 2017 har 3,2 millioner passasjerer fløyet med selskapet.

Icelandair flyr til 49 forskjellige destinasjoner. 15 av disse er i USA, fem i Canada, mens resten er i Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.