torsdag 26. oktober 2017

Sola flyplass i bakevje - Jan-Petter Helgesen

Nye ruteinnstillinger på Sola

Både det tyske flyselskapet Lufthansa Cargo og britiske British Airways flyr lørdag 28. oktober for siste gang til Stavanger lufthavn, Sola, i denne omgang.

Av JAN-PETTER HELGESEN
SOLA

Begge selskapene har fløyet regelmessig til Sola de siste fire-fem siste årene. Lufthansa Cargo har fløyet en gang ukentlig fra Houston i Texas med et stort Boeing 777F. Flytypen er verdens største to-motors fly i regulær trafikk. Fra Sola har fraktflyet fortsatt til Frankfurt.
Lufthansa-flyet blir på ruten erstattet av en annen Boeing 777F fra det tyske selskapet AeroLogic. Selskapet  har baser i Leipzig og Frankfurt. Det eies med en halvpart hver av DHL Express og Lufthansa Cargo.
Flåten består av ti Boeing 777F. Hittil har flyene stort sett fløyet mellom Tyskland og Asia fra mandag til fredag og mellom Tyskland og USA i helgene.

Foto: AeroLogic

British Airways innstiller fra helgen den daglige ruten mellom Stavanger og Londons hovedflyplass Heathrow for godt i denne omgang. Flygingene har for det meste vært utført med 150-seters Airbus 319.
Svakt belegg er årsaken til nedleggelsen. Også i 1991 innstilte British Airways de daglige flygingene til Sola. Den gang tok det 20 år før selskapet forsøkte seg på nytt på strekningen over Nordsjøen.
Fra mai neste år setter Widerøe Flyveselskapet sine første jetfly av den brasilianske typen Embraer E-19 med 109 seter i trafikk. Flyet skal blant annet trafikkere strekningen Bergen til Tromsø.
Ruten starter i dag fra Sola og flys via Flesland til Nord-Norge. Fra våren er Stavanger sløyfet i ruteopplegget.

Sola fikk torsdag 26.oktober for første gang besøk av en ny Boeing 737 Max 8. Det var selskapet Norwegian International som benyttet den flotte nykommeren på flygingen mellom Barcelona og Stavanger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.