torsdag 19. oktober 2017

Malaysian MH370 - Søket gjenopptas - ABCNyheter

Gjenopptar letingen etter mysterieflyet
19. okt. 2017 14:37 – Oppdatert 19. okt. 2017 14:50


Et havområde på 120.000 kvadratkilometer vest for Australia ble saumfart i letingen etter det forsvunnede Malaysia Airlines-flyet MH370, før Australia i januar i år kunngjorde at søket etter det savnede passasjerflyet skulle innstilles etter tre års leting. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Et havområde på 120.000 kvadratkilometer vest for Australia ble saumfart i letingen etter det forsvunnede Malaysia Airlines-flyet MH370, før Australia i januar i år kunngjorde at søket etter det savnede passasjerflyet skulle innstilles etter tre års leting. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Letingen etter den forsvunnede Malaysia Airlines-flyet MH370 ble innstilt i januar uten resultat. Nå vil et privat firma gjenoppta letingen.
Det var i mars 2014 Malaysia Airlines MH370 på vei fra Kuala Lumpur til Beijing styrtet i Indiahavet og ble borte med 239 mennesker om bord.
Teoriene om hvor flyet ble av og hva som skjedde de skjebnesvangre timene og minuttene før flyet ble borte har vært mange. Men de sikre svarene har vært få.
Et havområde på 120.000 kvadratkilometer vest for Australia ble saumfart i letingen etter flyet, før Australia i januar i år kunngjorde at søket etter det savnede passasjerflyet skulle innstilles etter tre års leting. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er funnet.

Vil finansiere selv
Nå vil et amerikansk havforskningsfirma gjenoppta letingen etter flyet, opplyser Malaysias regjering torsdag, skriver australske ABC.
Det private firmaet Ocean Infinity var et av tre selskaper som meldte seg interessert i å gjenoppta søket. Ifølge ABC vil firmaet selv finansiere letingen, og bare kreve belønning dersom de finner vraket.
Selskapet disponerer avanserte, hurtiggående undervannsdroner med sonarutstyr som kan kartlegge store områder av havbunnen. Dronene ser ut som torpedoer og kan operere på 6000 meters havdyp.


Ny teori om hvor flyvraket er
I august i år la Australian Transport Safety Bureau fram en ny rapport om flyulykken, hvor de presenterte hittil ukjente satellittbilder som de mener kan gi et svar på gåten om hvor flyet befinner seg.
De fire satellittbildene, tatt under en måned etter at MH370 forsvant, viser 70 objekter som flyter i vannet i nærheten av det området hvor man har antatt at flyet styrtet.
I en uttalelse til CNN sier fysisk oseanograf ved det statlige australske forskningsinstituttet CSIRO, David Griffin, at de nye bildene med stor presisjon og sikkerhet kan fortelle hvor MH370 fikk sin endelikt.

Tidligere funn av vrakrester som har drevet i land på Madagaskar og Reunion, har bekreftet at MH370 fra Malaysia Airlines styrtet og at letingen har foregått i riktig hav. Skip, fly og ubemannede ubåter har blitt brukt i leteoperassjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.