fredag 27. oktober 2017

Wizz Air med ny type tilleggstjeneste - Sjekk reiseforsikringen din hva den dekker ved forsinkelser - DN


Flyselskapene finner på stadig flere tilleggstjenester du kan kjøpe før du skal ut og fly. Wizz Air tilbyr et såkalt «On-time guarantee-tillegg». Foto: Bernadett Szabo/Reuters
Flyselskapene finner på stadig flere tilleggstjenester du kan kjøpe før du skal ut og fly. Wizz Air tilbyr et såkalt «On-time guarantee-tillegg». Foto: Bernadett Szabo/Reuters

Luftfart

Nå kan du få penger inn på kontoen hvis flyet ditt blir forsinket

Hos dette flyselskapet får du 950 kroner tilbakebetalt hvis flyavgangen din er over en time forsinket.
Flybillettprisene er blitt så lave at en rekke flyselskaper tilbyr stadig flere kreative tilleggstjenester for å tjene penger på driften.
Mat ombord, setevalg og innsjekket bagasje er de mest vanlige, men det ungarske lavprisflyselskapet Wizz Air har nå funnet opp et såkalt «On-time guarantee-tillegg», som er en slags forsikring som kan kjøpes for 10 euro per strekning.
Når tillegget er betalt, noe som må gjøres senest 48 timer før avgang, vil den reisende få 100 euro - 950 norske kroner - inn på kontoen sin hvis flyet ankommer 60 minutter senere enn tidstabellen.
Det skriver bransjenettstedet Check-in.dk.
«Garantien dekker alle slags forsinkelser og avlysninger, selv om disse er forårsaket av begivenheter utenfor vår kontroll, som værforhold og streiker», skriver Wizz Air på sin nettside.

Fjerde størst i Europa

Det fremadstormende lavprisflyselskapet ligger i kategorien «ultralavprisflyselskap», noe som innebærer at de tar betalt for omtrent hva som helst - akkurat som irske Ryanair.
Med 81 fly og ruter til over 140 flyplasser i 42 land, har Wizz Air blitt det største flyselskapet i Sentral- og Øst-Europa.
I dag er Wizz Air det fjerde største lavprisflyselskapet i Europa etter Ryanair, Easyjet og Norwegian. Selskapet har de siste 12 månedene fløyet 29,5 millioner passasjerer til 143 destinasjoner. Den ferskeste destinasjonen Wizz Air har på sitt rutekart er Tromsø.
Norwegian er et annet selskap som tjener godt på tilleggsinntekter. De hadde såkalte ancillary revenues på 153 kroner per passasjer i tredjekvartal i år, mot 139 kroner i fjorårskvartalet. Tilleggsinntektene var ventet til 136 kroner per passasjer.(Vilkår)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.