tirsdag 21. november 2017

Ryanair flygere i Sverige organiserer seg - Check-In

Ryanair Boeing 737-800 i Skavsta. (Foto Stockholm Skavsta Airport)

Svenske Ryanair-piloter organiserer sig

Hovedparten af Ryanairs svenske piloter har etableret en faglig klub, der er blevet en del af Svensk Pilotförening, og nu kræver piloterne lokale overenskomster.
Ledelsen i Ryanair møder stadig større modstand fra en del af selskabets piloter, der ønsker at få etableret kollektive overenskomster i de lande, hvor det irske lavprisflyselskab har baser.
Fra basen i Stockholm-Skavsta Lufthavn arbejder et antal svenske piloter uden at have lokale overenskomstmæssige aftaler. Det kan dog snart være slut, idet de svenskbaserede piloter nu er i gang med at organisere sig.
Hovedparten af Ryanairs piloter med base i Sverige har således etableret en lokal faglig klub som en del af Svensk Pilotförening, hvilket Ryanair mandag blev orienteret om, og syv af disse piloter har nu valgt at stå frem med navne, efter at de er blevet valgt af kollegerne til at repræsentere dem i pilotforeningen.
Samtidig opfordrer den svenske pilotforening Ryanair til med det samme at påbegynde forhandling med piloterne gennem European Employee Representative Committee, der er en nydannet paraplyorganisation for Ryanair-piloterne i Europa.
“Det er tydeligt, at Ryanair blive nødt til at forhandle kollektive aftaler på nationalt plan for at sikre overholdelse af både europæiske og nationale bestemmelser i Sverige,” siger Martin Lindgren, der er formand for Svensk Pilotförening, der organiserer 1.700 svenske piloter i civil luftfart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.