torsdag 25. januar 2018

Norwegian med syk kaptein - Check-In

En Boeing 787-8 Dreamliner fra Norwegian. Foto: Norwegian

Fly til CPH måtte omdirigeres på grund af syg kaptajn

En Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian på vej fra USA mod Københavns Lufthavn måtte omdirigeres til irske Shannon Airport, da flyets kaptajn blev syg.
Det var ikke planen, at et langdistancefly fra Norwegian skulle lande på irsk jord onsdag formiddag.
Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner med registrering LN-LNE var på vej fra Fort Lauderdale i den amerikanske delstat Florida til Københavns Lufthavn på rutenummer DY7042, da der opstod en pludselig hændelse om bord på flyet.
Cirka tre timer fra den irske vestkyst meldte flyets styrmand nødsignalet PAN-PAN (signalet før MAYDAY, der er det mest alvorlige nødsignal, red.) til flyveledelsen, da der var opstået en skærpet situation om bord; flyets kaptajn var blevet uarbejdsdygtig. Det skriver The Aviation Herald.
En flyvetur som den fra USA til Danmark foretages altid med tre piloter i cockpittet, så efter kaptajnens ildebefindende bistod en Relief Captain styrmanden på vejen til Shannon Airport på den irske vestkyst, hvortil flyet straks blev omdirigeret efter styrmandens melding.
Kaptajn på hospital
Dreamliner-flyet fortsatte til Shannon og landede uden problemer med i alt 266 personer om bord. Kaptajnen fik angiveligt flere anfald inden landing, og han blev bragt til hospitalet ved ankomst i Irland.
I cirka fire timer befandt flyet sig på jorden i Shannon Airport, hvorefter det fortsatte til Københavns Lufthavn med landing midt på eftermiddagen onsdag. Turen endte med en forsinkelse på tre og en halv time.
Norwegian har ifølge The Aviation Herald rapporteret, at flyets kaptajn blev syg, og han blev erstattet af en anden kaptajn, inden det sidste stykke til København.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.