mandag 12. februar 2018

Avinor med månedstall


 

Avinor

Avinor logotype
 

Flytrafikken økte 2,1 prosent i januar

Avinor - 12-02-2018 11:42 CET

Foto: Avinor Oslo lufthavn

Mange av Avinors 45 lufthavner hadde vekst i januar sammenlignet med januar i fjor.
Avinor Oslo lufthavn økte med 2,6 prosent, Bergen lufthavn økte med 3,8 prosent, mens Stavanger lufthavn økte med 3 prosent. Trondheim lufthavn hadde en nedgang på 1,8 prosent.
Av de største lufthavnene i regionene for øvrig var det størst passasjervekst på Ålesund (6,8), Tromsø (5,3) og Kristiansand (2,9).
- Luftfarten har en avgjørende rolle for nasjonal verdiskapning, og oppgangen ved blant annet Oslo lufthavn, Bergen lufthavn og Tromsø lufthavn bekrefter en trend vi har sett over tid, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.
Populære Polen
Trafikken til og fra Polen hadde størst vekst i januar, med over 15 000 flere passasjerer, en økning på 23 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
- Veksten til Polen utgjorde over 40 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i januar. Det er særlig trafikken til og fra Gdansk som øker. Lavprisselskapet Wizz Air opererer direkteruter fra Gdansk til åtte forskjellige Avinor-lufthavner, forteller direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.