fredag 9. februar 2018

Norwegian og flygerforeninger- Check-In

Piloter i cockpit på Norwegian Boeing 737-800.

Norwegian og spanske piloter indgår overenskomst

Den spanske pilotforening SEPLA og lavprisflyselskabet Norwegian har netop underskrevet en overenskomstaftale, der gælder for de næste to år.
Norwegian og flyselskabets medarbejdere med base i Spanien har torsdag taget et vigtigt skridt i forhold til samarbejdet mellem parterne.
Det norske lavprisflyselskab Norwegian og den spanske pilotforening SEPLA har nemlig skrevet under på en toårig kollektiv overenskomstaftale.
Aftalen er en vigtig milepæl i et af Norwegians vigtigste markeder. Spanien er Norwegians næststørste marked i forhold til passagerer og antal ansatte.
”Aftalen, der blev underskrevet i dag, vil skabe yderligere vækst fra solide baser, hvilket giver Norwegian forudsigelighed og stabilitet i et stadigt skiftende miljø på et af Europas mest konkurrencedygtige markeder i luftfarten. Aftalen vil også konsolidere forbedringer i arbejdsvilkårene for vores piloter baseret i Spanien og samtidig give dem klare karriereveje hos Norwegian,” siger Bjørn Erik Barman-Jenssen, der er Norwegians direktør for bemandingsselskabet Air Resources.
Piloter er et værdifuldt aktiv
Også hos SEPLA Norwegian Company Council er der stor tilfredshed med dagens aftale mellem Norwegian og den spanske pilotforening.
”Vi er meget glade for, at Norwegian anerkender sine piloter som et værdifuldt, unikt aktiv. Vi anser besætningsmedlemmerne for at være en vigtig ressource for at opnå en konkurrencemæssig fordel i den stærkt konkurrencedygtige flynindustri,” siger formand Martin Stork og fortsætter.
”For SEPLA og vores medlemmer udgør dette en milepæl i vores forhold til virksomheden, og vi er trygge ved vores fælles fremtid.”
SEPLA’s medlemmer skal nu stemme om aftalen, før den falder endelig på plads.
33 Norwegian-fly har base i Spanien i den kommende sommer, og selskabet har flere baser i det sydeuropæiske land end i alle de nordiske lande tilsammen.
Aftale med italienske piloter
I juni sidste år underskrev Norwegian ligeledes en aftale om en kollektiv overenskomst i Spanien, hvor det gjaldt en aftale med de kabineansatte. Og tidligere i denne uge indgik Norwegian også en aftale med de italiensk-baserede kort- og langdistancepiloter og kabinemedlemmer.
Norwegian har baser året rundt i otte spanske byer: Alicante, Barcelona (en base for henholdsvis kort- og langdistancefly), Gran Canaria, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca og Tenerife.
I alt 2.190 personer arbejder for Norwegian i Spanien, og flyselskabet transporterede otte og en halv millioner passagerer i 2017 – og det var 24 procent flere end året før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.