torsdag 8. februar 2018

SAS - Heller ikke pene tall der, ser det ut til - Check-In

SAS tilpasser kapaciteten


Belægningen i SAS-flyene faldt dramatisk i januar til 63,9 procent, og det på trods at, at SAS på forhånd havde tilpasset den totale kapacitet.

Sæsonmæssigt er januar en svag måned, hvilket SAS allerede havde taget højde for, idet selskabet havde reduceret den samlede kapacitet med én procent samt reduceret antallet af flyafgange med fire procent.
Alligevel må SAS rapportere et fald i såvel passagerer som belægning. Samlet rejste 1,87 millioner passagerer med SAS i januar måned, hvoraf 1,83 millioner sad i ruteflyene, mens resten var på charterflyvninger. Det var et samlet fald på 5,5 procent i forhold til samme periode året før.
Belægningen faldt samtidig med 5,1 procentpoint til 63,9 procent på ruteflyvningerne.
“Vi fortsætter med at tilpasse produktionen til sæsonændringer i efterspørgslen i overensstemmelse med vores konverteringsarbejde. Det betyder, at vi i januar, som er en typisk lavsæsonmåned, reducerede produktionen. Trafikken har udviklet sig i overensstemmelse med vores forventninger gennem de seneste tre måneder, men med undtagelse af vores enhedsindtægter og afkast, som havde en lidt stærkere udvikling,” siger koncernchef Rickard Gustafson fra SAS i en kommentar til trafiktallene.
Ikke prangende
Aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank har ved flere lejligheder fremhævet, at kursen på SAS-aktien er for lav, idet investorerne endnu ikke har belønnet aktien i forhold til den stærke indtjeningsfremgang, som SAS har vist gennem 2017.
I forbindelse med trafiktallene fra januar hæfter Sydbank-analytikeren sig ved en noget bedre yield, men en dårligere trafikudvikling.
“SAS havde i januar 2017 stadig en positiv effekt af 70 års fødselsdagskampagnen fra efteråret 2016 med store fald i billetpriserne, og det er hvad, man kan se nu. Trafiktallene er prangende, men heller ikke en katastrofe,” siger Jacob Pedersen til CHECK-IN.dk.
På de interkontinentale ruter faldt kapaciteten med 2,1 procent, mens passagertrafikken faldt med hele 11,3 procent. Også i den europæiske trafik faldt trafikken mere end kapacitetsændringerne med undtagelse af det svenske marked, hvor trafikken på de europæiske ruter voksede med tre procent.
Kapaciteten på indenrigsruterne blev øget med 1,3 procent, og det er særligt ruten fra København til Færøerne, der har trukket denne udvikling. Derimod faldt trafikken med 4,2 procent, hvor det især var det svenske marked, der måtte holde for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.