tirsdag 20. mars 2018

Norwegian med skumle tall - ABC Nyheter


For en lekmann høres dette dramatisk ut. Dagens Næringsliv skriver i dag: Norwegian, et bunnløst sluk. Den 21. skriver de: Bjørn Kjos har mistet grepet i Norwegian. Artikkelen viser til at styret er problemet. (Red.)
Foto: Per Einar Jansen

For å styrke selskapets balanse henter Bjørn Kjos inn 1,3 milliarder til Norwegian.
Norwegian har engasjert Arctic Securities, Carnegie, Danske Bank og Pareto Securities for å hente inn 1,3 milliarder kroner i frisk kapital.
Bjørn Kjos gjør dette for å styrke selskapets balanse.
HBK Holding, der konsernsjef Bjørn Kjos er majoritetseier og styreleder Bjørn H. Kise er medeier, har forpliktet seg til å delta i emisjonen. HBK Holding kontrollerer 26,4 prosent av aksjene i Norwegian.
I en melding fra selskapet heter det at emisjonen har fått signifikant støtte fra eksisterende aksjonærer.
Emisjonen vil gjennomføres gjennom en såkalt akselerert bookbuilding-prosess. Den startet klokken 16.30 og vil avsluttes innen klokken 08.00 i morgen, onsdag.
Tirsdag sluttet aksjen på 171,60 kroner, ned 0,23 prosent. Det betyr at aksjen er ned 3,19 prosent den siste uken mens den har falt 2,50 prosent hittil i år.
Tirsdagens sluttkurs verdsetter det norske flyselskapet til 6,14 milliarder kroner.
Norwegian har tydeligvis hatt en tøff start på året. I en fersk oppdatering kan vi lese at selskapet regner med å omsette for 7,1 milliarder kroner og få et resultat før skatt (EBT) på minus 2,6 milliarder kroner i årets første kvartal.
Høye drivstoffpriser og en sterkere euro har bidratt til milliardunderskuddet.
I midten av september 2017 kunne vi lese at HBK Holding kjøpte 803.000 aksjer i Norwegian til en kurs på 240 kroner stykket. Pris: 192,72 millioner kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.