onsdag 11. april 2018

Il-76 havariet - Oppdatering - ABCNyheter

257 soldater omkom i flystyrt i Algerie

Fra mitt arkiv - Per Gram
 
Minst 257 soldater er bekreftet omkommet 
i en flystyrt i Algerie.
ANNONSE
Minst 257 personer omkom da et militært transportfly styrtet nær en militærbase i Boufarik i Algerie, opplyser myndighetene i landet.
Flyet, et russiskprodusert transportfly av typen Iljusjin Il-76, styrtet like etter avgang fra militærflyplassen ved byen Boufarik, omkring 30 kilometer sørvest for hovedstaden Alger, onsdag formiddag.
Det algeriske forsvarsdepartementet opplyser at 247 passasjerer og 10 medlemmer av besetningen er bekreftet omkommet.
De fleste omkomne er soldater og deres familiemedlemmer.

– Noen har overlevd

En talsmann for sivilforsvaret opplyser til AP at noen har overlevd styrten, men han sier ikke hvor mange det er snakk om.
Ifølge BBC er 26 av de omkomne medlemmer av Polisario Front, en gruppe som, med støtte fra algeriske styrker, kjemper for å frigjøre Vest-Sahara fra Marokko.
Bilder fra ulykkesstedet viser brennende vrakdeler fra flyet mens svart røyk stiger opp. Mer enn 300 redningsarbeidere jobber på stedet.
De verste flyulykkene de siste ti årene

Flyet var på vei til Bechar lenger sør i landet da det styrtet i en åker. Foto: Ryad Kramdi / AFP

 

 

 

 

Ukjent årsak

Årsaken til flystyrten er ikke kjent, og myndighetene i landet er i gang med etterforskning. Flyet var på vei til Bechar lenger sør i landet da det styrtet i en åker.
De siste tiårene har det vært flere ulykker med militærfly i Algerie.
I februar 2014 omkom minst 77 mennesker da et Herkules-fly krasjet inn i en fjellside. I 2003 styrtet et annet Herkules-fly i et boligområde i Boufarik. 17 mennesker mistet livet i ulykken, deriblant de fem som var om bord i flyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.