tirsdag 15. mai 2018

Fagernes Leirin står foran nedleggelse - Check-In

Fagernes Lufthavn. Foto: Avinor

Norsk lufthavn står foran lukning

Ingen private aktører vil overtage Fagernes Lufthavn, som risikerer lukning fra 1. juli. Dansk selskab har fløjet rutetrafik på lufthavnen.
Fagernes Lufthavn i Valdres i det sydlige Norge er i overhængende fare for at lukke.
Den statslige norske lufthavnsoperatør Avinor meddeler, at driften af lufthavnen vil blive indstillet allerede den 1. juli, hvis der ikke opnås enighed med lokale aktører om at overtage lufthavnen i løbet af de kommende uger.
Fagernes Lufthavn har været i drift siden 1987, og der var gennem mange år en fast flyrute mellem Oslo Gardermoen og Fagernes. Denne rute blev gennem en treårig periode fra 2012 drevet af Aalborg-flyselskabet North Flying, der fløj på ruten med et 19-sæders Fairchild Metro 23-fly for Air Norway. North Flying opererede også ruten fra 2008 til 2009.
Det norske Storting besluttede i 2015, at Fagernes Lufthavn skal afhændes til private aktører, og gav det lokale erhvervsliv tre år til at komme på banen som lufthavnsoperatør. Rutetrafikken blev indstillet 1. april 2016, og siden har der kun været charterflyvninger på lufthavnen.
Den mindst trafikkerede Avinor-lufthavn
Lufthavnen havde i 2017 blot 1.818 passagerer og er dermed den mindst trafikkerede af de 46 norske lufthavne, som Avinor driver.
Avinor dækkede Fagernes Lufthavns driftsomkostninger i 2016, hvorefter det var meningen, at private aktører gradvist skulle overtage omkostningerne, indtil lufthavnen senest den 1. januar 2019 skulle være overgået helt til privat drift.
Ingen afklaring med lokale aktører
Indtil videre er det imidlertid ikke lykkedes Avinor at nå til enighed med private aktører om at overtage driften, og derfor tyder det på, at Fagernes Lufthavn nu bliver lukket.
“Avinor har været i dialog med lokale aktører, men der er ikke kommet nogle afklaringer, og der er heller ikke etableret et selskab, som vi kan sende regninger for driften til. Avinor planlægger derfor at standse driften fra 1. juli i år,” siger Avinors kommunikationschef, Gurli Høeg Ulverud.
Fagernes Lufthavn er med sin placering 822 meter over havet i øvrigt Nordeuropas højest beliggende lufthavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.