fredag 4. mai 2018

Norwegian avviser kjøpstilbud nr. 2 fra IAG - Check-In

Foto: PR/David Dyson

Norwegian afviser købstilbud fra IAG

IAG har fremsendt to forslag til Norwegians bestyrelse om en fuldstændig overtagelse af selskabet, men henvendelsen er i første omgang blevet afvist.
Aktiekursen på Norwegian Air Shuttle ASA har på Oslo Børs sat rekord i løbet af april, men nu er aktien i rekordfart på vej ned igen. Det hænger sammen med, at Norwegian i dag har bekræftet, at man har afvist en henvendelse fra IAG med konkrete købstilbud.
“Bestyrelsen for Norwegian Air Shuttle (NAS) bekræfter, at den har modtaget to særskilte betingede forslag fra IAG-koncernen i forbindelse med en overtagelse af 100 procent af NAS’s aktiekapital. Disse forslag blev gennemgået i samarbejde med NAS ‘finansielle og juridiske rådgivere og blev enstemmigt afvist på grundlag af, at de undervurderede NAS og dets udsigter. Bestyrelsen i NAS er fortsat fuldt ud forpligtet til at levere på sin strategi, til gavn for alle NAS-aktionærer,” hedder det i meddelelsen fra Norwegian.
Aktiekursen på Norwegian Air Shuttle ASA er fredag formiddag på Oslo Børs faldet med mere end 10 procent til kurs 269,0 per aktie, og NAS-aktien er indtil videre dagens mest handlede aktie på den norske fondsbørs.
Overvejer mulighederne
Da IAG den 12. april oprindeligt luftede interessen for at overtage Norwegian, var første reaktion fra Bjørn Kjos, at han ikke ønskede at sælge. Sidenhen har Norwegians bestyrelse nedsat en komité med rådgivere, der skulle vurdere en eventuel henvendelse fra IAG, der i dag ejer 4,61 procent af aktierne i Norwegian Air Shuttle ASA.
Men købstilbuddet har tilsyneladende ikke været godt nok, siden det i første omgang er blevet afvist.
IAG præsenterer i dag kvartalsregnskab, og i materialet står der følgende:
“IAG vurderer i øjeblikket mulighederne i relation til Norwegian.”
Det kunne tyde på, at et nyt bud kan være på vej, eller at IAG givetvis kan overveje en fjendtlig overtagelse som en anden mulighed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.