mandag 21. mai 2018

Norwegian og IAG - Nytt bud forberedes - ABCNyheter

Spansk avis sier IAG forbereder nytt bud på Norwegian

Luftfartskonsernet IAG forbereder et nytt bud på Norwegian, ifølge en spansk avis. Ryanair avviser at de er interessert.
Expansion skriver om det mulige nye budet, men uten å vise til noen kilder, skriver E24. Ifølge den spanske avisen forbereder det spansk-britiske konsernet et bud på 330 kroner per aksje. Det er rundt 80 kroner mer enn Norwegian-aksjen ble omsatt for på Oslo Børs fredag, og gir et samlet bud på rundt 12,3 milliarder kroner.
Nyheten kommer kort tid etter at IAG-sjef Willie Walsh sa at han ikke ser på Norwegian som noe han «må» kjøpe.
– Vi har uttrykt interesse. Om de ikke vil bli kjøpt av IAG, fint. Jeg har ikke tenkt å gjøre noe fiendtlig, det er ikke min stil, sa Walsh til Reuters på en flykonferanse.
Aktuelt: Kjos lover bedre tider for Norwegian

– En fallende kniv

Ryanairs sjef Michael O'Leary sier at det ikke er aktuelt for hans selskap å gi IAG kamp om det norske flyselskapet.
– Noen sammenligner det å investere i Norwegian med å fange en fallende kniv. Det er jeg enig i, sier O'Leary i et intervju med Bloomberg.
Norwegian omtaler uttalelsene som useriøse.

Aktuelt: Kjos lover bedre tider for Norwegian

Vil ikke satse i Norge

I forbindelse med at Ryanair la fram sitt kvartalsresultat, sa O'Leary også at det irske selskapet ikke ser på Norge og Sverige som satsingsområder, men at basen i København kan bli gjenåpnet.
– Vår satsing i Skandinavia vil være fra København og i Danmark. Det er ikke aktuelt å satse mer i Norge eller Sverige hvor de fortsetter å legge på miljøskatt på fly, sa Michael O'Leary i selskapets kvartalspresentasjon mandag ifølge Nettavisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.