tirsdag 26. juni 2018

Ekstra sjekk av håndbagasje til USA - ABCNyheter

USA innfører økt kontroll av håndbagasje
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

26. juni 2018 15:03 – Oppdatert 26. juni 2018 15:03


Fra helgen av blir det strengere sjekk av Amerika-reisendes håndbagasje. Og den utvidede kontrollen starter allerede på Gardermoen.
I månedsskiftet juni–juli blir det innført ytterligere tiltak på flygninger til USA. De nye reglene fokuserer seg på mengden sminke og andre pulverartikler de reisende har i håndbagasjen.
– I korte trekk gjelder det restriksjoner på pulver i mengder over 350 milliliter i håndbagasje. Dette tilsvarer innholdet i en «colaboks» , opplyser Jørgen Ingebrigtsen, seksjonssjef for security i Luftfartstilsynet, til flysmart24.
En lignende regel er allerede innført på amerikansk innenriks luftfart. Amerikanske sikkerhetsmyndigheter mener at pulveret kan skade eller irritere andre reisende og personalet om bord.
De nye tiltakene vi gjelde for alle direkteflygninger til det amerikanske kontinent, hvilket vil si SAS’ avganger til New York, og Norwegians avganger til ulike steder i USA.
– Tiltaket kommer i tillegg til det som ble innført sommeren 2017, knyttet til ekstra screening av personlige elektroniske enheter, opplyser Ingebrigtsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.