lørdag 30. juni 2018

F-35 - JSM testmissiler skal leveres av Kongsberg - TU




F-35 våpenrom - Foto: Per Gram

Innfasingen av Forsvarets nye kampfly har vist seg lukrativt for Kongsberg Gruppen. Fredag ble det kjent at konsernets teknologibedrift skal levere testmissiler til en verdi av 700 millioner kroner. 

Joint Strike Missile (JSM)

Kongsberg Gruppen skal levere missiler til Forsvarets F-35


Det er Kongsberg Gruppens teknologibedrift, Kongsberg Defence & Aerospace AS, som har inngått avtalen om leveranse av testmissiler til en verdi av 700 millioner kroner, med Forsvarsmateriell.
Missilene er av typen Joint Strike Missile (JSM), og de skal brukes til integrasjonsfasen på Forsvarets kampfly F-35, skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding fredag.
– JSM-prosjektet fortsetter på plan og er det eneste femtegenerasjon-missilet tilgjengelig på F-35. Prosjektet har et betydelig langsiktig potensial for Kongsberg Gruppen og et stort antall norske underleverandører, sier administrerende direktør Eirik Lie i Kongsberg Defence & Aerospace AS i meldingen.
Testmissilene skal brukes for integrasjon av missilene på F-35. Det dreier seg om praktiske prøver på flyet, separasjon fra flyet og komplette tester mot bakkemål.
Leveransen av missiler er ikke den eneste store kontrakten Kongsberg Defence & Aerospace AS har på F-35-flyene. Tidligere i år ble det kjent at konsernet skal levere deler til halen på mer enn 150 eksemplarer av kampflyet. Ordren har en verdi på 535 millioner kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.