torsdag 14. juni 2018

Kraftig signal til røykere - Stor bot for røyking på toalettet - ABC Nyheter

Fikk 170.000 kroner i bot etter å ha røyket på do på SAS-fly

Til tross for at de fleste flypassasjerer har fått med seg røykeforbudet på fly, er det fortsatt noen som ikke klarer å dy seg. 8-10 ganger i året blir passasjerer avslørt for røyking på SAS sine flyvninger.
Ekstra dyrt ble det for en mann på en flyvning fra Arlanda i Sverige til Malaga for noen uker siden. Mannen tok seg en røyk på do og kastet deretter sigarettsneipen i papirkurven på do.
For dette har SAS fremsatt et krav på 170.000 kroner. Det er det største kravet SAS noen gang har fremsatt for å bryte de strenge sikkerhetsbestemmelsene på fly, skriver nettstedet Flysmart24.no.
Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier til nettstedet at de med rekordkravet ønsker å vise hvilke økonomiske konsekvenser reisende som bryter sikkerhetsbestemmelsene setter seg i.

Fordi flyet måtte gjennom en omfattende kontroll på flyplassen i Malaga etter episoden, var en av konsekvensene en kansellert returflyvning og en natt på hotell for 120 passasjerer som skulle være med.
– Reglene hos SAS er klare: Et fly som har vært utsatt for hendelser som i dette tilfellet, skal gjennomgås grundig før det får lov til å ta av igjen. Derfor ble flyet stående i Malaga til neste dag. Sikkerheten går foran alt annet, sier Johansen til Flysmart24.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.