fredag 15. juni 2018

Oppsigelser i South African - Ledelsen hyrer in bodyguards - Tough going - Check-In

Ledelsen i South African Airways får trusler og hyrer derfor bodyguards. Foto: South African Airways

Flyselskabs ledelse hyrer bodyguards før fyringsrunde


En fyringsrunde er undervejs hos South African Airways, og det har fået flyselskabets ledelse til at hyre bodyguards af frygt for vrede ansatte.

Det er sjældent set – hvis overhovedet – at folk i luftfartsbranchen må ansætte sikkerhedsvagter, fordi man frygter for sit ve og vel. Et opsigtsvækkende træk, der ikke kan undgå at give genlyd.
Ledelsen i South African Airways har ikke desto mindre valgt netop at hyre bodyguards i forbindelse med en fyringsrunde blandt flyselskabets ansatte. Toppen i selskabet frygter ganske enkelt, at folk kan miste besindelsen over at miste jobbet.
Milliondyre bodyguards
South African Airways har ifølge ch-aviation hyret bodyguards til en samlet værdi af 35 millioner afrikanske rand, eller hvad der svarer til 16,8 millioner kroner. Beslutningen har rumsteret længe i det sydafrikanske flyselskab, hvor ledende medarbejdere er begyndt at få personlige truster som følge af planen om at lave ændringer i selskabet.
”Allerede i december sidste år begyndte nogle af de ledende ansatte at modtage trusler, da vi begyndte at udføre ændringerne – trusler på tekniske rapporter. De blev indberettet til politiet,” har Vuyani Jarana, koncernchef i South African Airways, fortalt til et udvalg i landets parlament.
“På dette tidspunkt gik jeg til bestyrelsen og sagde, at der var en risiko. Og i betragtning af tilstanden i South African Airways på det tidspunkt – i forhold til tillid – følte jeg, at truslerne var et problem, der skulle behandles af bestyrelsen.”
Flere hundrede mister jobbet
De kommende fyringer er en del af en større omstruktureringsplan i South African Airways. Vuyani Jarana har ikke selv sat tal på, hvor mange der skal afskediges. Til gengæld har nyhedsbureauet Reuters meldt, at det ifølge deres kilder drejer sig om mellem 1.000 og 1.500 job. Både afskedigelser og frivillige aftrædelser.
Der skal angiveligt være tale om 300 fyringer blandt kabineansatte, og flyselskabets i alt 700 piloter skal være bedt om at lede efter job i andre flyselskaber. Det er dog uvist, hvor mange piloter der mister jobbet.
I mandags skal fagforeningen National Union of Metalworkers i South African Airways have modtaget en erklæring, hvori der blev varslet nedskæringer blandt cateringarbejderne. Det skal angiveligt handle om 118 fyringer ud af en arbejdsstyrke på 1.200 ansatte. Fagforeningen har i sinde at modsætte sig erklæringen.
Talsmand for South African Airways, Tlali Tlai, har dog nægtet, at der er sat et nummer på antallet af fyringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.