tirsdag 24. juli 2018

Flygerbehovet - ABCNyheter


Frykter pilotunderskudd
Venter behov for 790.000 (!) piloter de neste 20 årene
Are Strandli - Hegnar.no
24. juli 2018 10:03 – Oppdatert 24. juli 2018 10:03

Lufthansa, Boeing 747, Newark mai 2018 - Gikk ikke så bra med Tyskland..... -  Foto: Per Gram

Dersom du går med en aspirerende pilot i magen, er det bare å kjøre på. Ifølge Boeing blir det garantert behov for deg.
Flyprodusenten Boeing spår at det vil være behov for 790.000 piloter de neste 20 årene, ifølge sin niende utgave av rapporten «Pilot & Technician Outlook» som ble lagt frem mandag.
Det representerer en dobling av dagens nivå, og det høyeste pilotbehovet som har blitt spådd noensinne.
Behovet, som omtales som enestående, er drevet av en forventning om en dobling av den globale kommersielle flyflåten, samt en rekordhøy etterspørsel etter flyreiser og et arbeidsmarked som blir stadig strammere.
I en rapport som ble lagt frem i forrige uke, spådde Boeing at verden trenger 43.000 nye kommersielle fly de neste 20 årene.
Boeing frykter at flyselskapene vil slite med å dekke det ventede behovet for piloter.


- Til tross for sterk global flytrafikkvekst, fortsetter luftfartsindustrien å møte en utfordring når det gjelder tilgangen på pilotarbeidskraft, noe som gir grunn til bekymring for et globalt underskudd av piloter på kort sikt, sier Keith Cooper, direktør for Training & Professional Services hos Boeing Globale Tjenester.
Han mener det må legges mer vekt på å utvikle fremtidige piloter, noe Boeing har tatt konsekvensen av ved å tilby det de kaller «The Pilot Development Program» som er et akselerert treningsprogram som guider aspirerende piloter frem til typegodkjenning som styrmann.

- Vektlegging på å utvikle neste generasjon piloter er nøkkelen til å redusere underskuddet. Med et nettverk av treningslokasjoner og relasjoner med flyskoler rundt om i verden, samarbeider Boeing med kunder, myndigheter og utdanningsinstitusjoner for å sikre at markedet er klar til å møte dette enorme behovet for piloter, sier Cooper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.