mandag 27. august 2018

Nepal havariet - Ustabil flyger - Men var også styrmannen "uttafor"? - ABC Nyheter

Rapport: Ustabil kaptein forårsaket flystyrt i Nepal

Flystyrten som kostet 51 mennesker livet i Nepal i mars i år, ble tilsynelatende forårsaket av en kjederøykende og gråtende flykaptein som fikk et sammenbrudd.
Dette går fram av flyhavarikommisjonens utkast til rapport, som ble lekket til nyhetsbyrået AFP mandag.
Dash 8-flyet fra US-Bangla Airlines var på vei fra Dhaka da det krasjet under landing i Nepals hovedstad Katmandu 12. mars i år.
51 mennesker omkom, blant dem kapteinen og annenflygeren. 20 av passasjerene greide å ta seg ut av det styrtede og brennende flyet og overlevde ulykken.
Flyhavarikommisjonen i Nepal har gransket styrten og konkluderer i sin foreløpige rapport med at kapteinen fikk et psykisk sammenbrudd under den relativt korte flyturen.
Bakgrunnen for sammenbruddet var angivelig at en kvinnelig ansatt i samme flyselskap hadde stilt spørsmål ved om kapteinen egnet seg som instruktør.
– Denne mistilliten og stresset fikk ham til å kjederøyke i cockpit og han fikk også et følelsesmessig sammenbrudd flere ganger i løpet av flyturen, heter det i rapporten.
Ifølge rapporten snakket kapteinen i ett sett og brøt flere ganger ut i gråt.
Kapteinens oppførsel gjorde at den uerfarne annenflygeren, som førte flyet da det styrtet og som aldri tidligere hadde landet i Katmandu, ble «totalt disorientert», heter det videre.
Flyplassen i Katmandu ligger i en smal dal rett sør for Himalaya og er kjent for å være svært krevende for flygere.
Flyet, som ble produsert i 2001 og var eid av SAS fram til det ble solgt i 2014, styrtet på en fotballbane rett ved flyplassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.