tirsdag 4. desember 2018

SAS gjør det godt - Check-In


SAS-ansatte i nye uniformer (Arkivfoto: SAS)

Bonus til SAS-ansatte efter flot regnskabsår


SAS sluttede regnskabsåret 2017/18 med et overskud før skat og engangsposter på 1,55 milliarder kroner, og det kommer de ansatte til gode.

Regnskabsåret, der sluttede den 31. oktober 2018, har været et af de bedre for SAS. Omsætningen steg fra 42.6 til 44,7 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til en stigning på 4,8 procent.
Indtjeningen er også fulgt godt med. Således blev der leveret et overskud for skat og engangsposter på 2.13 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til 1.55 milliarder danske kroner.
Det er blandt andet højere billetpriser samt stigende belægning i flyene, der danner grundlaget for indtjeningsfremgangen. Samtidig er resultatet præsteret i et udfordrende miljø med stigende brændstofpriser gennem året, så hos SAS kan der være grund til at være tilfreds med resultatet.
Bonus til ansatte
De ansatte i SAS har været hårdt plaget af nedskæringer gennem mange år, og SAS har derfor valgt helt ekstraordinært at udbetale 100 millioner svenske kroner (73 millioner danske kroner) som samlet engangsbonus, der skal fordeles mellem selskabets ansatte.
“Jeg vil benytte lejligheden til at takke de ansatte i SAS for deres dedikation. Det har været et intenst år, og vi har leveret et stærkt resultat,” siger koncernchef Rickard Gustafson.
Overskud i 2018/19
Udsigterne for det nye regnskabsår 2018/19 er dog ikke så lyse. SAS forventer et større tab i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.
For hele finansåret 2018/19 forventer SAS “et positivt resultat før skat og ekstraordinære poster”. SAS understreger, at denne forventning er baseret på, at der ikke sker nogle uforudsete begivenheder eller at forretningsmiljøet ikke ændrer sig væsentligt.
“Trods et succesfuldt år, er der hele tiden bevægelse i det miljø, som vi opererer i, og vi har ikke råd til at læne os tilbage og slappe af. I løbet af vinteren vil kapaciteten i markedet vokse. Herudover vil de aktuelle brændstofpriser i kombination med en svag svensk kroner være en udfordring for os fremadrettet,” lyder det fra Rickard Gustafson.

MEN:
Den blir først utbetalt om et års tid, og før den tid må det innfris to forutsetninger: 
Den ene er knyttet til den økonomiske utviklingen i SAS og den andre handler om at det ikke oppstår noe «ekstraordinært» som er vesentlig for selskapets utvikling.
Pilotene skal til våren gjennom krevende forhandlinger om tariffavtale, og i verste fall kan en kostbar streik ramme bonusen som skal fordeles på alle ansatte i selskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.