torsdag 31. januar 2019

Nytt gresk flyselskap etablert - Check-In

Det nye græske flyselskab Athens Spirit Airlines vil have fly af typen Airbus A319 i sin flåde. Foto: Airbus

Nyt græsk flyselskab går i luften til april

Athens Spirit Airlines er et nyt græsk flyselskab, der planlægger første flyvninger i april i år. Selskabet vil begynde operationer med seks Airbus-fly.
Grækenland har fået et nyt flyselskab ved navn Athens Spirit Airlines.
Selskabet blev grundlagt i juni 2017, men det er først nu, at de første flyvninger nærmer sig. Athens Spirit Airlines har – ifølge det græske medie Deal News – ansøgt om driftslicens hos de græske luftfartsmyndigheder, Hellenic Civil Aviation Authority.
Athens Spirit Airlines har store fremtidsplaner. Det nye flyselskab har planer om fra begyndelsen at få en flåde bestående af fire Airbus A319- og to Airbus A340-fly, og selskabet ønsker både at operere indenlands og udenlands.
Investorerne i selskabet er angiveligt velhavende grækere bosat uden for hjemlandet. Athens Spirit Airlines har ambitioner at tage konkurrencen op med det nationale græske flyselskab Aegean Airlines, der er landets største.
Erfaren chef
Chefen for Athens Spitit Airlines er Vassilis Dorizas, der er tidligere pilot. Han var gennem 16 år koncernchef i det nu forhenværende græske flyselskab Olympic Airways. Han skiftede job til en statslig pensionskasse, inden han igen returnerede til luftfarten.
Vassilis Dorizas blev chef for det canadiskejede græske flyselskab SkyGreece Airlines. Selskabet blev stiftet i 2012 og lukkede igen tre år senere. Der blev påbegyndt en rute mellem Toronto og den græske hovedstad, Athen, i maj 2015, men operationerne sluttede brat kun tre måneder senere som følge af økonomiske problemer.
Athens Spirit Airlines har hovedsæde i Markopoulo tæt på Athen. Forlydender går på, at flyselskabet angiveligt er ”afskærmet” fra at ende i en situation som SkyGreece Airlines, der således måtte indstille driften. Selskabet vil formentlig både erhverve nye fly og lease brugte fly, ligesom der er planer om at operere med helikoptere.
Mindre selskaber vil have markedsandele
Aegean Airlines er Grækenlands dominerende flyselskab. Det har 49 kort- og mellemdistancefly i sin flåde og flyver til 153 destinationer. Selskabet har de senere år fået øget konkurrence i form af en masse mindre græske flyselskaber. Flere selskaber har måtte opgive ævred, men ni af dem har indtil videre overlevet, skriver Deal News.
To af de mindre græske flyselskaber, der er i vækst, er Ellinair og Sky Express. Ellinair har en flåde på 10 fly og begyndte i 2014 primært at operere til destinationer i Rusland, men selskabet har efterhånden udvidet til andre destinationer – både indenlands og udenlands. Sky Express fordoblede flåden og antal passagerer i 2018, så selskabet i dag har 12 fly til at betjene 32 destinationer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.