fredag 8. mars 2019

Loganair til Sola den 25. mars - Jan-Petter Helgesen


Loganair gjenåpner Newcastle-ruten

Det skotske flyselskapet Loganair gjenåpner 25. mars flyruten mellom Newcastle og Stavanger. Ruten har vært nedlagt siden det britiske flyselskapet Flybmi gikk konkurs tidligere i vinter.

SOLA
Jan-Petter Helgesen

Forbindelsen som er Norges og Stavangers eldste landflyrute med røtter tilbake til Solas åpning i 1937, vil bli trafikkert av Loganairs nyeste fly av typen Embraer 135 med 37 seter. Som med Flybmi vil strekningen bli fløyet alle dager i uken med unntak av lørdag.
Jetflyet skal også brukes på Loganairs andre nye rute mellom Edinburgh og Stavanger som åpner samme dag. Denne forbindelsen skal flys fire dager ukentlig, det vil si hver mandag, onsdag, fredag og søndag.
Samtidig starter Loganair en flyging mellom Bergen og Edinburgh. Loganair gjenåpnet allerede 4. mars Flybmi sin flyging mellom Aberdeen og Oslo.
Loganair regnes som Skottlands flyselskap. Det flyr mindre regionale fly til rundt 30 lufthavner for det meste i Skottland, men har også internasjonale flyginger til Irland, Nord-Irland, Danmark, Norge og Belgia.
Selskapet er ingen nykommer på Sola. Allerede i 1969 åpnet det en rute mellom Aberdeen og Stavanger. Dette var før oljevirksomheten var kommet i gang for fullt i de to nordsjøbyene.
Strekningen som ble trafikkert daglig med et eldre Lockheed 14 med stempelmotorer og plass til 12 passasjerer, ble innstilt etter et år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.