torsdag 29. august 2019

Nye ruter fra Stavanger til UK - Jan-Petter Helgesen



To nye ruter til England fra Sola

Stavanger lufthavn, Sola, utvider i høst flyplassens rutenett til steder i Storbritannia med to nye direkteruter.

Av Jan-Petter Helgesen
Sola

De to nye rutene starter uansett britenes Brexitt-utgang fra EU 31.oktober. Allerede 16.september åpner det ungarske lavprisselskapet Wizzair flyginger fire ganger ukentlig fra Luton utenfor London til Sola.
Flytiden blir en time og 40 minutter. Ruten skal flys med selskapets Airbus A320-maskiner.
 Wizzair er etter hvert vokst til å bli det tredje største flyselskap som betjener Stavanger lufthavn. De har etablert en rekke flyginger til og fra flyginger i Øst-Europa. Ruten til Luton blir den første på Sola hvor selskapet beveger seg utover sitt tradisjonelle marked.

Også SAS starter ny forbindelse vestover etter en lang periode hvor selskapet har satset lite nytt i Stavanger. 8.november blir første avgang til en ny SAS-rute til den engelske fotballbyen Manchester.
Strekningen skal flys hver fredag og mandag med en flytid på nærmere to timer. Flytypen blir stort sett Boeing 737-700 med plass til 141 seter.
Den nye SAS-ruten kommer i direkte konkurranse med Norwegian som også trafikkerer Stavanger og Manchester to ganger ukentlig. Passasjerene for begge selskaper er hovedsakelig fotballinteresserte som skal se sine engelske favorittlag i Manchester-Liverpool-området.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.