søndag 18. oktober 2020

SAR -Tyrkia tar seg til rette i Egeerhavet - ABC Nyheter

IMO, FN`s International Maritime Organisation,  har en Search- And Rescue avdeling som, gjennom multilaterale avtaler, deler inn jorden i SAR områder underlagt Main SAR Centers. Norges senter ligger i Bodø. Området hvor Tyrkia tar seg til rette, omtrent som Kina gjør i Sør-Kinahavet, strider imot internasjonale overenskomster nedfelt i FN. 

Den territorielle grensen går omtrent opp i fjæresteinene i Tyrkia. Det har også vært SAR grensen. Nå er den flyttet omtrent til midtlinjen og innbefatter haugevis av greske øyer. Merk at Tyrkia ikke har signert en grenseavtale av 1982.
(Red.)


Tyrkias utvider redningstjenesteområdet sitt i Egeerhavet

Greske myndigheter er kritiske til Tyrkias offentliggjøring av et nytt kart som viser et redningstjenesteområde som er utvidet til midten av Egeerhavet.

NTB

18. okt. 2020 13:34 – Oppdatert 18. okt. 2020 13:34

Tyrkias samferdselsminister Adil Karaismailoglu viste lørdag fram kartet som gir Tyrkia ansvar for å bistå personer i havsnød kun noen få nautiske mil fra greske øyer som Mykonos, Santorini og Kreta.

– Ankara skaper forvirring og setter liv i fare, sa det greske utenriksdepartementet søndag.

Greske myndigheter understreket at internasjonale organisasjoner har gitt Hellas ansvar for redningstjenestene i havområdene.

Tyrkia og Hellas har i ukevis hatt et spent forhold etter at det ble oppdaget naturgassreservoarer i Middelhavet. Hellas anklager Tyrkia for å drive ulovlig letevirksomhet ved de greske øyene. Tyrkia hevder på sin side at letingen foregår på tyrkisk sokkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.