tirsdag 3. april 2012

F-35 - Canadas Auditor-General med rapport senere i dag

Foto: Lockheed Martin
Bart Eide sa kjepphøyt til Klassekampen for litt siden at det ikke spiller noen rolle for prisen om noen nasjoner trekker seg fra F-35 programmet. Jeg sier like kjepphøyt at ingen kan si noe om prisen per flyenhet i dag. Følgende er klippet fra VG i dag:

Canada skal revurdere den omstridte planen om å kjøpe jagerflyet F-35 fra Lockheed Martin, skriver National Post på sin nettside.

VG Nett følger

Den nye utviklingen er et signal om at Canada er stadig mer misfornøyd med prosjektet som er rammet av store forsinkelser og kostnadsøkninger, trass i at regjeringen tidligere hevdet at flyet var det eneste som tilfredsstilte canadiske krav.

Den canadiske regjeringen har satt av 9 milliarder canadiske dollar til kjøp av 65 F-35-fl mellom 2017 og 2023.

BILDESERIE: Slik blir Norges nye jagerfly

Det er imidlertid stadig større tvil om kjøpet blir noe av etter hvert som presset øker fra opposisjonen for å vurdere andre fly i stedet.

Det canadiske parlamentets offisielle revisjonsorgan skal etter planen offentliggjøre en rapport tirsdag om hvordan og hvorfor Canada valgte F35.

Canadiske medier mener at rapporten kommer til å inneholde en skarp kritikk av forsvarsdepartementet for ikke å ha holdt en åpen anbudskonkurranse.

Foruten USA og Canada er også Norge, Storbritannia, Danmark, Italia, Tyrkia og Nederland partnere i utviklingen av jagerflyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.