fredag 2. november 2012

UAS Nordic 2012

NORSK SENSASJON PÅ UAS NORDIC CONFERENCE!!
UAS Nordic Conference (UNC 12) er Nordens største UAS konferanse, og gir deg på en enkelt dag full oversikt over hva som rører seg innen ubemannet flyging (UAS= Unmanned Airborne Systems, fjernstyrte droner, RPAS= Remotely Piloted Aircraft Systems, UAV= Unmanned Aerial Vehicles . Det er mange betegnelser på det samme).

UNC 12 finner sted den 13. november 2012 i Oslo Kongressenter på Youngstorget, nær sentrale kommunikasjoner og overnattingstilbud ved Oslo S. Registrering av deltagere starter kl. 08:30, og konferansen avsluttes kl.17:00.
Programmet gjennomføres på engelsk av hensyn til våre internasjonale gjester (spørsmål og kommentarer kan gjøres på norsk), og består av to hoveddeler (før og etter lunch):


Dagen starter med en sjelden gjennomgang av EUs strategi for UAS anvendelser i årene fremover.
UAS (RPAS) Operation by Public Authorities. Challenges and opportunities.
I denne avdelingen går vi gjennom de gevinster og muligheter som åpner seg ved bruk av UAS innen det offentlige. Det gjelder Forsvaret, Politiet, grenseovervåkning, søk og redning, bruk i arktiske strøk, osv. For første gang vil vi få en presentasjon av Global Hawk og dens bruk i NATO regi i norsk luftrom i arktis. Verdens eldste UAS leverandør, AeroVironment, vil fortelle om sine anvendelser (leverandøren av Raven til Forsvaret). Denne sesjonen vil også vise verdens¬sensasjonen Prox Dynamic’s nye PD-100 Personal Reconnaissance System, der all elektronikk bare veier 3gram av en total vekt på 16gram! Systemet er i bruk i Afghanistan allerede.
Small UAS (RPAS) and their use in the civilian market.
Dette er den raskest voksende anvendelsen av UAS i Norge, og her gjennomgås forutsetningen for at en kan benytte UAS kommersielt, hva som er nytt av regelverk det siste året, og eksempler på anvendelser. Vi vil få høre om forbedret eiendomssalg ved bruk av luftfoto, men også andre avanserte teknikker som utvider bruken av UAS plattformene betraktelig med til dels enkle midler. Et nytt svensk selskap vil vise sine nyeste produkter, og BVLOS Week 2013 vil bli annonsert og gjennomgått. Som rosinen i pølsen vil NRK fortelle om sin bruk av UAS ved opptak av programmene Hurtigruten og Telemarkskanalen. Den som ikke kommer ut herfra full av inntrykk og med mange gode ideer til anvendelser har nok sovet i timen!

Alt i alt vil UNC 12 gi deg en oppdatering til det raskest voksende området innen fly- og romfart, med fokus på jordnære anvendelser med nytteverdi allerede fra første dag. Har du råd til å la være å følge med på dette?

Påmelding og fullt program finner du
her: http://registrermeg.no/Views/enrollmentform.aspx?ID=34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.