søndag 8. september 2013

B787 svikter Kjosern - Kostbar forsinkelse

Norwegians Boeing 787 Dreamliner - her fotografert i lufta. Det er ikke alltid det går så greit, får 250 passasjerer som sitter fast på Gardermoen oppleve. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix.

Dreamlineren svikter:

250 Norwegian-passasjerer sitter fast på Gardermoen

Noen har ventet snart ett døgn.

Norwegians problemer med de splitter nye Dreamliner-flyene fortsetter, skriver Aftenposten.
250 passasjerer sitter søndag formiddag fast på Oslo Lufthavn, skriver avisa.
Dreamliner-flyet til Bangkok skulle ha gått i går klokken 15.30, men måtte utsettes da det ble oppdaget feil med strømforsyningen.
Norwegian fastsatte ny avgang søndag morgen klokken 09.00.
Nå sier Norwegian at det kommer en ny oppdatering klokken 13.
Dermed ser det ut til at flyet vil bli et døgn forsinket hvis det kan ta av i dag. Men det er ikke sikkert.
 
Oppdatert kl 15.50;

Passasjerene venter på et portugisisk erstatningsfly.
Ved 15.30-tiden lørdag skulle de 250 passasjerene vært på vei mot Thailands hovedstad i en Boeing 787 – den navngjetne Dreamlineren Norwegian har satset på til sine interkontinentale ruter.


Men en feil på flyet, som teknikerne ikke har klart å løse i løpet av natten, gjør at Asia-reisen blir over et døgn forsinket. Nå blir det tur via Stockholm med et portugisisk erstatningsfly fra selskapet Hi Fly, skriver Aftenposten.
– Vi har leid inn et fly for å sikre oss at det ikke blir ytterligere forsinkelser. Vi flyr nå passasjerer over til Stockholm. Flyet til Bangkok skal gå klokken 20.30, opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.
 
Mens teknikerne har prøvd å fikse flyet, har passasjerene vært innlosjert på hotell i håp om at det ville være mulig å ta av søndag morgen. Slik ble det altså ikke, og et halvt døgn har blitt til et helt døgn mens de har ventet.
– Dette er selvsagt sterkt uheldig for alle våre passasjerer. Jeg forstår selvfølgelig at det ikke er noe gøy å stå på Gardermoen når man skulle ha vært på ferie.
Det har ikke vært aktuelt å kansellere turen, men til VG sier informasjonssjefen at de som ønsker det, har fått tilbud om å avbestille og få pengene tilbake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.