fredag 4. oktober 2013

Helikopter nødlandet

Look to Norway, er gjengangeren rundt Nordsjøen akkurat nå. Noen har hevdet at vi har hatt flaks etter Norne ulykken. Vel, ting kan tyde på det. Ingen ble skadd, men igjen er det demonstrert at ingen helikoptertyper er sikre, sikre slik en forstår at fly er.

S-92A har inntil nylig vært kandidat som Sea Kingens etterfølger. Døren har vært på gløtt for den i konkurransen. Kanskje på tide å sjekke ut AW101 som tilbringermaskin? Kanskje sammen med AW189?

En lander ikke på en ubemannet Yme med mindre det er alvorlig.



Det var dette helikopteret av typen Sikorsky S-92 som måtte nødlande på en ubemannet oljeplattform i Nordsjøen. Arkivfoto: Tor André Johannessen (Scanpix)

Helikopter måtte nødlande på ubemannet plattform

Et helikopter måtte fredag ettermiddag nødlande på den ubemannede Yme-plattformen i Nordsjøen.

Det var et helikopter av typen Sikorsky S-92 som måtte nødlande. Alle de fjorten som var om bord, blant dem tolv passasjerer og to flygere, er i god behold, opplyser pressetalsmann Atle Myre i helikopterselskapet Bristow.
– De ble hentet med et Sea King-helikopter og brakt til Sola, sier Myre til NTB.
Sikorsky-helikopteret var på vei til Valhall med mannskaper, men måtte snu på grunn av tåke. Klokka 17.02 nødlandet det på Yme-plattformen da en varsellampe indikerte en feil.
Nødlandingen skal ha vært dramatisk, skriver Stavanger Aftenblad. Ifølge redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge skjedde nødlandingen «i siste sekund».
Yme-plattformen hadde lys på helikopterdekket til tross for at den for tida er ubemannet, påpeker Viste.
– Det kan fort ha vært en avgjørende faktor i dette tilfellet, sier han til Stavanger Aftenblad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.