mandag 14. oktober 2013

Pressemeldinger i.f.m. budsjettet

Forsterket beredskap og tilstedeværelse i nordområdene

[14.10.2013]
–Nordområdene er regjeringens fremste strategiske satsingsområde. Regjeringen satser innenfor forsvarssektoren både hva gjelder aktivitet, tilstedeværelse samt investeringer i fremtidsrettet infrastruktur i nord. Dette følger vi opp i budsjettforslaget for 2014, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Økt innsats for forebyggende sikkerhet

[14.10.2013]
Nasjonal sikkerhetsmyndighets kapasitet og evne til å forebygge sikkerhet i det digitale rom styrkes betydelig med regjeringens budsjettforslag for 2014.

Økt satsing på beredskap og samfunnssikkerhet

[14.10.2013]
-Regjeringen vil i 2014 fortsatt prioritere å videreutvikle forsvarssektorens evne til å støtte sivil krisehåndtering med tilgjengelige ressurser gjennom dialog med sivile myndigheter, planlegging og øvelser, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Samtidig legger budsjettforslaget opp til en betydelig styrking av forsvarssektorens evne til militær krisehåndtering.

Styrker kulturvirksomheten i Forsvaret

[14.10.2013]
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Forsvarets kulturvirksomhet med til sammen 5,7 millioner kroner.

Betydelig styrking av Hæren og Heimevernet

[14.10.2013]
-I tråd med langtidsplanen for Forsvaret ønsker regjeringen å videreføre den betydelige satsingen på Hæren og Heimevernet. I 2014 foreslår regjeringen å forsere den planlagte styrkingen av Hæren og Heimevernet, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Full kraft i veteransatsingen

[14.10.2013]
–Regjeringen har styrket innsatsen for å ivaretakelse og verdsetting av våre veteraner. Dette arbeidet har blitt fulgt opp målrettet og på bred front og vil følges opp med full kraft i 2014, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Nye kampfly i rute - seks nye F-35 - flyprisen går ned

[14.10.2013]
-Anskaffelsen av nye kampfly er i rute. Byggingen av det første norske flyet er i gang. Dette sikrer at moderniseringen av en av de viktigste operative kapasitetene til Forsvaret som helhet de nærmeste årene går etter planen, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.