lørdag 5. oktober 2013

SAR - Rekkevidde, rekkevidde og rekkevidde må være de tre viktigste faktorene

Du har fulgt med på bloggen min og vet hva dette dreier seg om. Du har forstått at kravet til rekkevidde som er satt for de nye helikoptrene er for snaut. Barlindhaug vet dette, men har antakelig ikke hørt om AW101.


I Hoop-området øst for Bjørnøya er det nylig funnet olje i Wisting-prospektet og Statoil har store forhåpninger til Apollo som skal bores tidlig i sesongen neste år. Der kommer ikke helikoptere frem.
I Hoop-området øst for Bjørnøya er det nylig funnet olje i Wisting-prospektet og Statoil har store forhåpninger til Apollo som skal bores tidlig i sesongen neste år. Der kommer ikke helikoptere frem. Foto: Ann Kristin Balto, Norsk Polarinstitutt

Hit når ikke redningshelikoptere frem

Skjer det en ulykke på en oljeplattform nord for Bjørnøya, når ikke helikoptere frem. - Vi må tørre å lansere Bjørnøya som helikopterbase, mener Johan Peter Barlindhaug.
Publisert: 04.10.2013 - 19:22 Oppdatert: 04.10.2013 - 19:22
 
Is, mørke, bølger og havdyp er bare deler av oljebransjens utfordringer i Barentshavet. En fullverdig base for let og redning og to nye kommunikasjonssatelitter må til for at Barentshavet skal kunne bli en ny, norsk oljeprovins.

 

23.09.2013 - 14:21
- Det er ikke bare et spørsmål om en utbygging her og en der i Barentshavet, sier næringslivsnestor Johan Petter Barlindhaug. Han ser for seg et nytt og mye mer krevende "Nordsjøen" i Barentshavet.

Mangler to satelitter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.