tirsdag 14. januar 2014

Stjernesmell for astronomer

Jeg tar med denne, ikke minst fordi Alnes er gammel Albatrossflyger og flyger i HS og tidligere kollega, men også fordi jeg er medlem......

Stjernesmell for astronomisk forening:

Husleien kan bli 18 ganger høyere

Husleien kan bli 18 ganger høyere
I 40 år har Stavanger astronomiske forening leid lokaler på Byhaugen. Kommunen vil øke leien fra 4000 i året til 6000 i måneden. – Det er uaktuelt. Det blir altfor dyrt for oss, sier leder Hans Levi Alnes i Stavanger Astronomiske Forening FOTO: Roy Storvik
De siste 40 åre­ne har Stavanger astronomiske forening (SAF) holdt til på Byhaugkafeen. Nå foreslår kommunen å øke leien fra 4000 kroner i året til 6000 kroner i måneden.
Skrevet av:
TONE HELENE OSKARSEN
Oppdatert:
13.01.2014 kl 21:58


SAF har de siste 40 årene leid huset på Byhaugen for 4000 kroner år­lig, i tillegg til at de har tatt seg av vedlikehold av huset.

Kommunen har nå foreslått å øke leien fra 4000 kroner i året, til 6000 kroner i måneden. Det tilsvarer 72.000 kroner i året.

Den nye leiesummen gjelder ikke for hele huset, men for et lite kontor i andre etasje. Foreningens eneste inntekt til nå har vært utleieinntekter de har fått for å leie ut huset til diverse arrangementer. Men nå som kommunen har tatt over huset og sagt opp driftsavtalen deres, vil de inntektene gå tapt.

Formann i foreningen, Hans Levi Alnes, vet derfor ikke hvordan det skal bli mulig for astronomene å få råd til det nye leiebeløpet som er 18 ganger høyere enn det forrige.

– Det er uaktuelt for oss å betale så mye, det er altfor dyrt. Vi kunne overtatt hele huset for den prisen, sier Alnes til RA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.