torsdag 15. mai 2014

Avinor med positiv utvikling

Positiv trafikkutvikling gir sterkt resultat

Avinors driftsinntekter i første kvartal 2014 utgjorde nærmere 2,4 milliarder kroner. Det er 220 millioner kroner mer enn tilsvarende periode i fjor.
Konsernet hadde i første kvartal et resultat etter skatt på 74 millioner kroner sammenlignet med 42 millioner kroner tilsvarende periode i 2013. Veksten i driftsinntektene kommer i hovedsak fra økt trafikkvolum og vekst i inntekter fra salg av varer og tjenester på lufthavnene. Det reiste 11 millioner passasjerer over Avinors lufthavner i første kvartal. Dette er en økning på nesten 5 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor

Falk-Petersen Bio (ingress)

-Veksten i flytrafikken forventes å fortsette. Avinor legger derfor opp til at dagens høye aktivitets- og investeringsnivå videreføres for å møte de behovene Norge har for et effektivt og sikkert luftfartstilbud, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

Økning både på bakke og i luften Sammenlignet med første kvartal i fjor, økte Avinors lufthavnvirksomhet driftsinntektene med 10 prosent - til 2 094 millioner kroner. Avinors flysikringsdivisjon, som leverer tjenester i luftrommet, økte driftsinntektene i første kvartal i år med nærmere 6 prosent til 470 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Dette til tross for en reduksjon i luftfartsavgiftene.

Den 23. april ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i Avinor AS, der det ble vedtatt å etablere flysikringsdivisjonen som et 100 prosent eid datterselskap av Avinor AS. Utskillelsen vil bli gjennomført i løpet av andre kvartal 2014.

Store investeringer Utbyggingen av Oslo Lufthavn til en samlet sum av 14 milliarder kroner er 50 prosent ferdig og følger fremdriftsplanen, som innebærer ferdigstillelse i 2017. I mars ble det også fattet utbyggingsvedtak for utvidet terminalkapasitet ved Bergen lufthavn, Flesland, med en samlet kostnadsramme på 4,7 milliarder kroner. Også dette prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2017. Totalt var investeringene i første kvartal 2014 på over 800 millioner kroner.

Høy punktlighet og regularitet Punktlighet de siste 12 måneder aggregert var 87 prosent, mens regulariteten var 98 prosent. Antall kommersielle flybevegelser inklusive offshore helikopter økte med 6 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.